BOGNYT
Læsetid: 4 min.

Vampyrgenrens dronning leverede lyst og lidelse i mange forskellige indpakninger

Anne Rice, der især er kendt for at forny vampyrgenren, er død 80 år gammel, i Malmø åbner verdens første bibliotek for romalitteratur, og så er Lollita ikke et navn, man skal give en kjole til børn – i hvert fald ikke, hvis den skal sælges. Det er denne uges Bognyt
Anne Rice blev 80 år gammel. Her er hun fotograferet i 2005.

Anne Rice blev 80 år gammel. Her er hun fotograferet i 2005.

Diane Bondareff

Kultur
17. december 2021

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Verdens første roma-bibliotek

I Europa findes anslået seks millioner romaer – det indo-ariske folk, der stadig, hovedsageligt, lever som nomader. I Sverige findes godt 40.000, og i Malmø findes snart verdens første officielle bibliotek for romalitteratur. Ud over bøger på diverse romani-dialekter (der kan være så højst forskellige, at nogen betragter dem som forskellige sprog) vil biblioteket indeholde bøger skrevet af romaforfattere på eller oversat til alle mulige sprog samt bøger på svensk om romaernes kultur. Biblioteket er en del af Sveriges inklusionsstrategi 2012-2032 for romaer, der dækker seks områder: Uddannelse, beskæftigelse, sundhed, bolig, styrkelsen af det civile romasamfund samt dets sprog og kultur. Biblioteket åbner for publikum i efteråret 2022.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her