Bognyt
Læsetid: 3 min.

Afrikanske forfattere på stribe høster europæiske litteraturpriser

Sverige, England, Frankrig og Portugals største litteraturpriser er i år blevet tildelt forfattere fra henholdvist Tanzania, Sydafrika, Senegal og Mozambique. Tag med Bogkort på litterær vinterferie til det afrikanske kontinent
Kultur
7. januar 2022
Mohamed Mbougar Sarr fra Senegal modtog Frankrigs største pris, Goncourtprisen, for sin roman ’La Plus Secréte Mémoire des hommes’.

Mohamed Mbougar Sarr fra Senegal modtog Frankrigs største pris, Goncourtprisen, for sin roman ’La Plus Secréte Mémoire des hommes’.

Ritzau/Scanpix

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

To store personers dødsfald

Til gruppen af ’de store døde’ sluttede sig sidst i 2021 to ældre og højst forskellige prisbelønnede forfattere: amerikanske Joan Didion og sydafrikanske Desmond Tutu. Didion, der blev 87 år, blev kendt for sine originale, stærkt subjektive journalistiske rapporter fra 60’erne og 70’ernes amerikanske hippiemiljøer. Senere rapporterede hun fra politiske brændpunkter og eksilmiljøer. Hendes sidste store udgivelser var, om man så må sige, rapporter fra hendes privatlivs brændpunkter. Hun overlevede både sin mand og datter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her