Bognyt
Læsetid: 4 min.

I Australien interesserer de folkevalgte sig lidt rigeligt for kultur

Vrede i den akademiske verden i Australien, ny boghandel i Barcelona finansieret af rig, bibliofil filantrop og containerbiblioteker på Zanzibar. Det er denne uges Bognyt
J.M. Coetzee er en af de 800 forfattere og akademikere, der har protesteret mod, at den australske regering har blandet sig direkte i financieringen af en række konkrete forskningsprojekter inden for humaniora, herunder en del inden for litteraturforskning, og lagt dem ned.

J.M. Coetzee er en af de 800 forfattere og akademikere, der har protesteret mod, at den australske regering har blandet sig direkte i financieringen af en række konkrete forskningsprojekter inden for humaniora, herunder en del inden for litteraturforskning, og lagt dem ned.

Guillermo Legaria

Kultur
14. januar 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

Book Aid International I

Book Aid International er en engelsk ngo, der opererer i Afrika. Den er sat i verden for at stille bøger, ressourcer og lærerkræfter til rådighed med henblik på at støtte miljøer, i hvilke læsning for nydelsens, uddannelsens og den livslange lærings skyld kan trives. I 2020 modtog ngo’en donationer for små 15 millioner pund, heraf stod boggaver fra forlag for små 13 millioner pund, resten var pengegaver fra private og fonde.

Det var et småsløjt år for organisationen, nedgangen tilskrives pandemien. Ikke desto mindre rakte indkomsten til i 2021 at træne 609 bibliotekarer og lærere i at lede læsebefordrende aktiviteter i deres respektive lokalområder, åbne 133 skole- og fængselsbiblioteker og købe små 30.000 lokalt publicerede bøger og således også støtte lokale forlag og forfattere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her