Kommentar
Læsetid: 2 min.

Boris Johnson skærper sit korstog mod BBC

En ting er, at de konservative hylder et frit, kommercielt mediemarked, noget andet er, at regeringen tydeligvis sigter mod en kulturel splittelsespolitik
Boris Johnson går målrettet efter nedskæringer i BBC, som han har kaldt The Brexit Bashing Corporation.

Boris Johnson går målrettet efter nedskæringer i BBC, som han har kaldt The Brexit Bashing Corporation.

AFP

Kultur
21. januar 2022

Skiftende britiske konservative regeringer har siden Margaret Thatchers vrede udfald mod BBC under Falklandskrigen i 1982 haft et anspændt forhold til verdens største og mest udbredte public service-station. I søndags tweetede Boris Johnsons kulturminister, Nadine Dorries, at BBC-licensen ville blive fastfrosset i de kommende to år af hensyn til »hårdtarbejdende britiske familier, der slås med stigende omkostninger«. Hun tweetede også, at licensen ville blive afskaffet. En stor nyhed på et tidspunkt, hvor hendes chef, Boris Johnson, stod midt i sit politiske livs værste krise. En nyhed, som flere britiske medier hurtigt bedømte og fordømte som en billig afledningsmanøvre.

Et døgns tid senere orienterede Dorries Underhuset – og allerede da var retorikken blødgjort. Licensafskaffelsen var pludselig væk. BBC’s forhold – herunder licensen – er nemlig reguleret af et såkaldt Royal Charter, som udløber med udgangen af 2027. Men i år skal den kongelige kontrakt midtvejsevalueres, og de konservative har leget med tanken om at introducere abonnementsbetaling i stedet for licens.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her