Interview
Læsetid: 17 min.

Mikala Krogh: »Dokumentaren er det allervigtigste for en public service-station«

I mange år har Mikala Krogh produceret internationalt anerkendte dokumentarfilm gennem Danish Documentary, og hun står blandt andet bag den roste dokumentar ’Scandinavian Star’, der blev vist på DR. Fra den 1. februar er hun den nye chef for DR Dokumentar. Vi har mødt dokumentaristen, der altid er på jagt efter ’det unikke øjeblik’

Mikala Krogh tiltræder som dokumentarchef i DR den 1. februar.

Sigrid Nygaard

Kultur
14. januar 2022

Da Mikala Krogh var barn, forestillede hun sig altid, hvordan hun ville filmatisere de bøger, hun læste. Hun gik og holdt øje med folk for at ’caste’ de helt rigtige til rollerne. 

»Jeg har altid haft en lyst til at lave film. Men jeg fandt ret hurtigt ud af, hvor kompliceret fiktion er, hvor svært det er at lave fiktion. Så derfor blev jeg også ret hurtigt optaget af virkeligheden,« forklarer hun mig over telefonen mandag morgen, få dage efter hendes nye chefstilling i DR er blevet offentliggjort.

»Jeg syntes egentlig også, at virkeligheden var mere spændende. Jeg har altid været meget nysgerrig, og jeg har altid spurgt meget. Som barn fik jeg at vide, at jeg skulle holde op med at spørge så meget,« siger hun.

48-årige Mikala Krogh, der den 1. februar tiltræder som ny chef for DR Dokumentar, har et ben i både den kunstneriske og den journalistiske verden. Hun er vokset op med en far, der var journalist og chefredaktør på Dagbladet Information, og en mor, der var museumsdirektør og er, som hun selv siger, »vokset op i et krydsfelt mellem kunst og journalistik«. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

David Zennaro

Tillykke med det. Jeg er nu ikke imponeret over hendes dokumentar om Scandinavian Star. Jeg ved godt, at det er forfærdeligt, når man mister sin familie. Det var derfor ren følelsesporno, og jeg så ikke første afsnit til ende.