Bognyt
Læsetid: 4 min.

Næseskam er skiftet ud med dværgvækst i filmatisering af ’Cyrano de Bergerac’ med Peter Dinklage i hovedrollen

Journalisten Carl Bernstein, der sammen med Bob Woodward afslørede Watergate-skandalen, har skrevet sine erindringer, Molière er fyldt 400 år, og Game of Thrones-skuespilleren Peter Dinklage skal spille Cyrano. Det er denne uges Bognyt
Peter Dinklage som Cyrano i filmen af samme navn.

Peter Dinklage som Cyrano i filmen af samme navn.

Peter Mountain

Kultur
21. januar 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

De tyske boghandleres fredspris

Tyskland

Börsenverein des Deutschen Buchhandels fredspris er blevet uddelt årligt siden 1950 til en forfatter, der på væsentlig vis har bidraget til fred og forståelsen mellem folkeslagene. Med prisen følger 25.000 euro. Prisen uddeles i oktober i forbindelse med den store bogmesse i Frankfurt. Den er før gået til så fine navne som Sebastião Salgado, Albert Schweitzer, Astrid Lindgren, Václav Havel, Jürgen Habermas, Susan Sontag, Liao Yiwu, Navid Kermani, Margaret Atwood. Sidste år gik den, som da beskrevet i Bogkort, til Tsitsi Dangarembga fra Zimbabwe.

Nu er det muligt at indstille kandidater til uddelingen 2022, elektronisk via Friedenspreis Des Deutschen Buchhandlers hjemmeside eller per post til The German Book Trade Association. Komiteen beder om kandidatens navn, en publikationsliste og en indstillingsbegrundelse. Man kan i princippet indstille enhver, blot ikke sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her