Kommentar
Læsetid: 2 min.

Overlever Golden Globes-prisen sit lange livs hidtil værste krise?

Stjernerne boykotter Golden Globes, og NBC vil ikke tv-transmittere den. Fortidens synder har indhentet prisuddelingen og organisationen bag. Hvis den ikke overlever krisen, så er det, fordi den ikke har fortjent det
Der var ikke meget glamour over dette års uddeling af Golden Globe Awards.

Der var ikke meget glamour over dette års uddeling af Golden Globe Awards.

Emma McIntyre

Kultur
14. januar 2022

Da årets Golden Globes-uddeling, den 79. af slagsen, fandt sted natten til mandag, foregik det under usædvanlige omstændigheder. Der var ikke noget publikum til stede, kun medlemmer af Hollywood Foreign Press Association, HFPA, der står bag prisen, og resultaterne blev annonceret via sociale medier og prisens hjemmeside.

Det var et bevidst valg fra HFPA’s side at afvikle den ellers så livlige prisuddeling således, men også et valg, den var blevet tvunget til at tage. Hvor HFPA indtil for blot et par år siden var en feteret organisation og prisuddelingen den tredjestørste i USA – efter Oscar og Grammy – har begge dele nu mistet al troværdighed og magt. Det skyldes helt aktuelt en voldsom kritik af manglende diversitet i den cirka 90 mennesker store medlemsskare, anklager om sexistisk opførsel og manglende vilje til forandring blandt de gamle hvide mænd, der traditionelt har tegnet HFPA.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her