Kampen om skaktronen
Læsetid: 3 min.

Skakfans, husk navnet ’Nodirbek Abdusattorov’. Han er kun 17 år og har lige sat Carlsen på plads ved VM i skak

Den norske skakverdensmester Magnus Carlsen rasede mod reglerne, da han på fem dage mistede to af sine tre VM-titler
Magnus Carlsen blev spiddet af en 17-årig spiller fra Usbekistan i hurtigskak. Er man skakfan, kan man lige så godt indprente sig navnet med det samme: Nodirbek Abdusattorov.

Magnus Carlsen blev spiddet af en 17-årig spiller fra Usbekistan i hurtigskak. Er man skakfan, kan man lige så godt indprente sig navnet med det samme: Nodirbek Abdusattorov.

Jacek Prondzynski

Kultur
3. januar 2022

Det norske skakfænomen Magnus Carlsen vil ikke tænke tilbage på slutningen af 2021 med muntre miner. Ved et stort anlagt VM-stævne i Warszawa stillede han op i disciplinerne hurtigskak (15 minutters betænkningstid til hele partiet plus 10 sekunders bonus pr. udført træk) og lynskak (tre minutter plus 2 sekunders bonus) som forsvarende mester. Men efter en del turbulens mistede han i løbet af fem dage mellem jul og nytår begge sine titler i disse discipliner.

Hurtigskakken fik et sensationelt forløb, da Carlsen i syvende runde blev spiddet af en 17-årig spiller fra Tasjkent, hovedstaden i det fjerne Usbekistan. Er man skakfan, kan man lige så godt indprente sig navnet med det samme: Nodirbek Abdusattorov. Vel har han allerede stormestertitlen, men han hører endnu ikke til på den øverste hylde i det internationale skakhierarki.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Fosberg

Engang havde Information en fast og meget underholdende skakspalte af Peter Dürrfeld. Men det er længe siden. Ak.

Så enig og at det ædle spil skak dækkes ret ringe af medierne