Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Ugen i streaming: Censur af klassikere, skønmaleri af pædofil og stereotypisk tyvagtige ukrainere

I denne uge har HBO lovet at prøve på at undlade at censurere E.T, men ’Emily in Paris’ fornærmer stadig med sin stereotypi – denne gang ukrainere, og SVT beskyldes for at tegne et lidt for rosenrødt billede af en nazihyldende konge og en pædofil restauratør
I denne uge har HBO lovet at prøve på at undlade at censurere E.T, men ’Emily in Paris’ fornærmer stadig med sin stereotypi – denne gang ukrainere, og SVT beskyldes for at tegne et lidt for rosenrødt billede af en nazihyldende konge og en pædofil restauratør

Jesse Jacob

Kultur
7. januar 2022

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.
 

Lille sejr over stor streamingtjeneste

Censur eller oplysning. Det er det valg, kunst- og kulturverdenen står over for i en tid, hvor især bøger, film og tv-serier, der er lavet for år tilbage, og som kunne rumme racisme eller diskrimination, underkastes et moderne, kritisk eftersyn. Streamingtjenesten Disney+ har valgt at fjerne nogle af sine mest problematiske titler, mens de i begyndelsen af andre skriver, at de byder på forældede, kulturelle stereotyper.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her