BOGNYT
Læsetid: 3 min.

Ngugi wa Thiong’o insisterer på værdien af at skrive på et oprindeligt sprog. Og det belønnes nu

84-årige kenyanske Ngugi wa Thiong’o bliver den første afrikanske forfatter, der modtager PEN/Nabokov Award, norsk litteratur hitter i udlandet, og bøger bliver til film på Berlinalen. Det er denne uges bogkort

Ngugi wa Thiong’o startede sin litterære karriere i Kenya på engelsk, koloniherrernes sprog, og skiftede det så ud med kikuyu og flygtede til USA, hvor han p.t. bor.

Jens Henrik Daugaard

Kultur
25. februar 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

GENSIDIG LITTERÆR INTERESSE

NORGE OG POLEN

NORLA, Center for Norwegian Literature Abroad, fremstår som en ambitiøs og velsmurt maskine. Det fremmer norsk litteratureksport gennem aktiv promovering og tilskud til oversættelser. Centeret blev oprettet i 1978 og har siden 2004 bidraget til oversættelsen af mere end 7.000 norske bøger til 70 forskellige sprog. I år er centeret æresgæst ved The Warzaw Book Fair. Ifølge NORLA er Polen et vigtigt marked for norsk litteratur, og interessen er gengældt. I Norge ligger polsk litteratur p.t. på en flot femteplads for nyoversat litteratur.

BØGER PÅ FILM

TYSKLAND

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her