Radio Information
Læsetid: 1 min.

Podcast: Konsekvenserne af nedlukningen, ny sæson af ’Borgen’ og nye våben mod Polen og Ungarn

I denne uges Radio Information skal vi tale om den nye sæson af ’Borgen’, om de nye våben mod Polen og Ungarns overtrædelser af EU’s retsstatsprincipper og om, at nedlukningen blev et kæmpe lup over uligheden i sundhedsvæsenet
I denne uges Radio Information skal vi tale om den nye sæson af ’Borgen’, om de nye våben mod Polen og Ungarns overtrædelser af EU’s retsstatsprincipper og om, at nedlukningen blev et kæmpe lup over uligheden i sundhedsvæsenet

ATTILA KISBENEDEK, Sofie Holm Larsen, MIKE KOLLÖFFEL

Kultur
18. februar 2022

I ugens Radio Information har vores videnskabsjournalist Louise Drivsholm sat sig for at svare på spørgmålet: Blev kuren mod corona værre end sygdommen? Det mener flere eksperter og organisationer nemlig.

For coronanedlukningerne har været et forstørrelsesglas på problemerne i vores sundhedsvæsen: Uligheden i sundhed er stigende, og børn og unges mistrivsel er forværret.

Vi har også hul igennem til Tore Keller i Paris. Onsdag afgjorde EU-Domstolen, at EU kan sætte hårdt mod hårdt over for Polens og Ungarns overtrædelser af de såkaldte retsstatsprincipper, ved at fratage dem tilskud for milliarder.

Det er dog ikke uden risici – blandt andet kan et angreb på Ungarn give Viktor Orbán gode kort på hånden kort før det ungarske valg – så spørgsmålet er nu, hvor hurtigt EU-Kommissionen vil samle bolden op, og hvor hårdt, de tør kyle den videre.

Og så skal vi selvfølgelig tale om den nye sæson af tv-serien Borgen. Anita Brask Rasmussen er glad. For med temaet Grønland, Danmark og naturressourcerne er der smidt i gryden til en interessant sæson.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Hej
Du siger flere gange i udsendelsen at Danmark har været kolonimagt i Grønland.
Det passer IKKE, videnskabsjournalist Lone Frank har lavet udsendelse med historiker Thorkild som har arbejdet på Grønlands universitet og i samarbejde med DNA forsker Eske Willerslev har konstateret at det forholder sig anderledes.

https://podcasts.apple.com/dk/podcast/24-sp%C3%B8rgsm%C3%A5l-til-profess...

Historiker Thorkild Kjærgaard fortæller om mødet mellem øst og vest i Grønland, udlægger Nordboern mystiske endeligt, og forklarer, hvorfor Grønland aldrig har været en koloni.

Tak for en altid god podcast.

Mvh
Nis Refner