Radio Information
Læsetid: 1 min.

Podcast: Rune Lykkeberg om Vestens dilemmaer i Ukraine

I denne uges Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg om Vestens dilemmaer i forhold til krigen i Ukraine og om, hvilke huller man skal undgå at falde i som avis, når man skal dække en konflikt med så meget på spil og så mange følelser knyttet til
I denne uges Radio Information taler chefredaktør Rune Lykkeberg om
Vestens dilemmaer i forhold til krigen i Ukraine og om, hvilke huller man skal undgå at falde i som avis, når man skal dække en konflikt med så meget på spil og så mange følelser knyttet til

Magnus Hove Johansson

Kultur
26. februar 2022

»Vi har set den russiske præsident Putin annektere Krim-halvøen og invadere Georgien, likvidere politiske modstandere og forvandle Rusland til et reelt enmandsstyre. Men sat på spidsen har vi troet på, at det ikke kunne ramme os selv. Det har trods de andre frygtfremkaldende udviklinger været antagelsen, at der ikke ville komme krige i Europa igen. At vi i det mindste i det perspektiv levede i en tryg tidsalder.«

Sådan skriver chefredaktør Rune Lykkeberg i en leder i anledningen af Ruslands invasion af Ukraine og konkluderer: »Denne trygge periode er forbi.«

Rune Lykkeberg kommer i studiet og tegner konfliktens store linjer op.

Men der bliver også plads til et lille hep fra kulturen. For Christian Monggaard er meget begejstret for Niels Arden Oplevs nye film Rose og ikke mindst med hovedrolleindehaver Sofie Gråbøl.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Tak for den opsang, Rune Lykkeberg og Anna von Sperling. Den kommer jeg til at høre et par gange mere.

Konsekvensen af det russiske angreb, vil have mindst lige så store konsekvenser for Vesten, som 9/11 havde. Når vi alligevel tager det lidt mere afslappet skyldes at chokket er mindre, fordi amerikanerne har varslet i ugevis, og troppeopbygningen foregik over ca. 6 mdr.

Dansk sikkerhedspolitik skal endevendes, herunder skal vi spørge os selv om hvorfor det danske samfund er så uforberedt, på noget vi var varslet om, efter Krim i 2014.

Og den frihed vi gik og troede var en selvfølgelighed, og noget der skulle udbredes til fjerne lande, må vi nu endelig erkende ikke er noget der er givet for evigt men noget vi skal værne om, og hvis nødvendigt kæmpe for.

Forsvaret og totalforsvaret står overfor en monumental opgave, for det mangler alt. Og vi skal vende os til at beredskab koster på velfærden, men er en husstandsforsikring vi ikke kan undvære. Og så er det ikke mindst en ligeværdig modstander som vores militær vil stå overfor, med alt hvad det vil medføre, modsat tidligere, nogle fattige pirater i Beninbugten, eller en gruppe Talibanere med forældede våben.

Godt gået, Rune. Bh Rune