Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Power couple bag nyt aarhusiansk vielsesritual, scenekunsten skal ’rethinkes’, og det franske præsidentvalg er blevet en rap-battle

Popmusikerne har kapret den klassiske Grammy-kategori, Thomas Hemig og René Toft Simonsen skriver vielsesritual, og en vigtig stemme for britisk ungdoms- og musikkultur er død. Her er historierne fra den forgange uge, vi på Kulturredaktionen har været optagede af
René Toft Simonsen og Thomas Helmig er blevet valgt til at forfatte et nyt borgerligt vielsesritual til kommunens borgere.

René Toft Simonsen og Thomas Helmig er blevet valgt til at forfatte et nyt borgerligt vielsesritual til kommunens borgere.

Mogens Flindt

Kultur
25. februar 2022

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.
 

Det mest aarhusianske nogensinde

Intet har nogensinde været så aarhusiansk som valget af René Toft Simonsen og Thomas Helmig til at forfatte et nyt borgerligt vielsesritual til kommunens borgere. I 2020 satte rådmand for kultur og borgerservice Rabih Azad-Ahmad (RV) gang i en proces, der skulle føre til en mindre tør tekst, end den kommunens embedsmænd i sin tid havde forfattet. På bibliotekernes hjemmeside kunne folk svare på, hvem de syntes, der skulle forfatte det nye vielsesritual, og folket ville have det århusianske power couple, der har været sammen siden 1997 og gift siden 2000.

Man vil i den nye vielsestekst både kunne genkende den jordnære stil fra René Toft Simonsens brevkassesvar i Femina (»På samme tid er det at elske et stort stykke arbejde …«) og den lyriske tone fra Thomas Helmigs poptekster (»… for i hjertet findes alle årstider«).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her