Portræt
Læsetid: 9 min.

Skuespilleren, der blev kritiseret for ikke at smile, er oplagt til rollen som lady Di

Med Hollywood-stjernen Kristen Stewart i rollen som prinsesse Diana sætter Pablo Larraíns biografaktuelle portrætfilm Spencer dobbelt fokus på den urimelige status som jaget vildt, unge kvinder oplever som ofre for den aktuelle berømmelseskultur. Vi ser på de mange overlap og den afgørende forskel mellem de to stjerner
Kristen Stewart i rollen som Prinsesse Diana.

Kristen Stewart i rollen som Prinsesse Diana.

Scanbox

Kultur
4. februar 2022

Verden har fået det britiske kongehus på hjernen. Vi svælger i Netflix-serien The Crown og følger med i skandalen om prins Andrews forbindelser med sexforbryderen Jeffrey Epstein og prins Harry og Meghans løsrivelse fra kongehuset, deres kamp mod tabloidaviserne og spektakulære interview med Oprah Winfrey. I forlængelse af Harrys fortælling om, at han var bange for, at hans kone ville lide samme skæbne som hans mor, har særligt den exceptionelt karismatiske prinsesse Diana fået en renæssance i medierne.

Sidste års fjerde sæson af The Crown havde forholdet mellem Diana og prince Charles i centrum, og skuespiller Emma Corrin vandt en Golden Globe for sin præstation som den unge prinsesse. Musicalen Diana havde premiere på Broadway i efteråret og ligger nu på Netflix. Et hav af dokumentarfilm – jeg nævner i flæng: Diana – den ægte Lady Di, Diana: Interviewet, der rystede verden og Prinsesse Diana: Med egne ord – har netop fået selskab af The Princess af Ed Perkin, der er blevet hyldet som den ultimative Diana-dokumentar på årets Sundance Film Festival.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her