Interview
Læsetid: 20 min.

Sofie Gråbøl om en af karrierens sværeste roller, den skizofrene Inger, og balancen mellem humor og smerte

Som yngre tænkte Sofie Gråbøl, at hun havde løst opgaven godt, hvis hun fik en rolle til at gå op. Men jo ældre hun bliver, jo mere optaget bliver hun af, at tingene ikke nødvendigvis går op, og at modsætninger mødes i hendes figurer. Det gør det mere interessant for hende som skuespiller. Vi har talt med 53-årige Gråbøl, der er aktuel i Niels Arden Oplevs morsomme og rørende ’Rose’

Jo mere jeg kan, jo mere frustreret bliver jeg, når der er noget, jeg ikke kan, og som jeg gerne ville kunne, fortæller Sofie Gråbøl.

Magnus Hove Johansson

Kultur
25. februar 2022

Der er ingen tvivl om, at Sofie Gråbøl er meget glad for sin nye film, Rose. På et tidspunkt i løbet af de to timer, vi tilbringer sammen – med hvidvand, hyldeblomst og kage som selskab – siger hun, at hun vil gøre meget for filmen og dens videre skæbne. Og hun kan næsten ikke holde op med at tale om det »lykkelige« samarbejde med filmens instruktør og manuskriptforfatter, Niels Arden Oplev.

»Niels snakkede en masse,« siger hun om deres første møde om filmen og den figur, Inger, som Gråbøl måske skulle spille i den. Skuespilleren er nået til et sted i sin karriere, hvor hun som oftest ikke behøver aflægge prøve for at få en rolle – en proces, hun i øvrigt slet ikke bryder sig om. Men da instruktøren bad hende om at sætte to hele dage af til at tale med ham og arbejde med nogle konkrete scener, inden han besluttede sig for, om hun var den rigtige til rollen, sagde hun ja med det samme. Det lød simpelthen for spændende til, at hun kunne sige nej.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her