Kommentar
Læsetid: 2 min.

Streamingtjenesterne bør være med til at sikre udvikling af den kultur, de distribuerer

Det går forrygende med at producere serier i Danmark, fordi især de internationale streamingtjenester pumper penge ud i branchen. Men det betyder også, at dansk film er truet, og det vil regeringen med rette forsøge at afhjælpe med en ny kulturskat
Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (s) præsenterede torsdag formiddag regeringens medieudspil, hvor de lægger op til, at der indføres en ny kulturskat, som streamingtjenester skal betale

Kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (s) præsenterede torsdag formiddag regeringens medieudspil, hvor de lægger op til, at der indføres en ny kulturskat, som streamingtjenester skal betale

Claus Bech

Kultur
4. februar 2022

Regeringen, der torsdag præsenterede sit udspil til et nyt medieforlig, vil pålægge de store streamingtjenester – Netflix, HBO Max, Disney+, Viaplay, TV 2 Play – at betale et ’kulturbidrag’ på fem procent af deres omsætning i Danmark. Det er en slags ekstra skat, som via Public Service-puljen og Filminstituttet skal bruges på de andre serier og især film, der lider under den enorme udbredelse, for ikke at sige dominans, som streamingtjenesterne har opnået.

»Med den hastige udvikling er der et behov for at se på, hvordan vi slår ring om det, vi har en stolt tradition for i Danmark,« sagde kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen torsdag til Berlingske. Hun luftede også muligheden for, at bidraget kan reguleres alt efter den enkelte streamingtjenestes investering i dansk indhold.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Bjørn Pedersen

Da "Kastanjemanden" streamede på Netflix, var flere danske anmeldelser enige om, at det var noget man havde set mange gange før...

..men de fleste anmeldere var også enige om at dette de havde set utallige gange før, var en umådeligt flot og velproduceret genganger.

Som at spise en velkendt leverpostejmad, men denne gang i en ny, flot restaurant med bedre lys.

Nytter ikke særlig meget at give flere penge til flere restauranter, hvis folk egentlig helst bare vil have leverpostejmadder.

Mikkel Bonde Stouby

Et symbolsk slag i luften. Ikke et ord om de utallige år med nedskæringer for rytmisk musik overalt. Det her er kun lavet for at de kan bryste sig over det, mens musikere i høj grad må spille 'for eksponering' . "Stå ring om", siger hun. Men kun ring om det der ikke koster noget.