Ugens anbefalinger
Læsetid: 5 min.

Ugens anbefalinger: Eventyrlige møder mellem by og natur på Louisiana og Jyttes hjælp til at forstå kærligheden

I denne uges anbefalinger fra kulturredaktionen genser vi Carla Simóns første film om barndommen i Spanien, nærstuderer Peter Cooks arkitektoniske tegninger og lytter til Jytte Vikkelsøes kloge kærlighedsråd
Peter Cooks udstilling på Louisiana ’City Landscapes’ skaber kalejdoskopiske bygningsstrukturer mellem by og natur.

Peter Cooks udstilling på Louisiana ’City Landscapes’ skaber kalejdoskopiske bygningsstrukturer mellem by og natur.

Kultur
25. februar 2022

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

En af de bedste film om barndom, jeg har set

FILM. ’Sommeren 1993’ kan ses på Filmstriben.

I sidste uge fik den catalanske filminstruktør Carla Simón Guldbjørnen, som er hovedprisen på Berlins internationale filmfestival, for filmen Alcarràs om en familiedrevet ferskenfarm, der må vige pladsen for et solcelleanlæg. Godt for hende og godt for mig, der så har en anledning til at slå på tromme for hendes første film, som er fra 2017 og blandt de tre bedste film med små børn i hovedrollerne, jeg har set (de to andre er Drenge (1977) af Nils Malmros og The Florida Project (2017) af Sean Baker). Sommeren 1993 hedder den, og den handler om den seksårige Frida, der – præcis ligesom Carla Simón selv gjorde i 1993 – flytter fra sit barndomshjem i Barcelona og ud på landet til sin morbror og tante, fordi hendes mor (og før det hendes far) er død af aids.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her