Portræt
Læsetid: 6 min.

I sine film minder Erik Clausen os om, at der er mennesker og værdier, vi skal holde fast i

Gøgler, kunstner og filminstruktør Erik Clausen fylder 80 år i dag. I den anledning tegner vi her et lille portræt af et værk, der ikke mindst handler om oprør og solidaritet med de svageste
Erik Clausen instruktørdebuterede med Cirkus Casablanca (1981), der var en mere eller mindre selvbiografisk film om to gøglere og plattenslagere, spillet af Clausen og Petersen selv. Her er de to i optagelser til filmen.

Erik Clausen instruktørdebuterede med Cirkus Casablanca (1981), der var en mere eller mindre selvbiografisk film om to gøglere og plattenslagere, spillet af Clausen og Petersen selv. Her er de to i optagelser til filmen.

Erik Petersen

Kultur
7. marts 2022

For en del år siden skulle jeg på Information lave et arrangement med Erik Clausen. Det var meningen, at jeg skulle interviewe ham om hans karriere og nye film, og bagefter skulle tilhørerne se filmen. Han kom lidt for sent, og jeg nåede at blive nervøs for, om han overhovedet ville komme. Men da han så dukkede op, hviskede han til mig: »Du skal bare introducere mig, og så slår jeg kolbøtter i halvanden time.«

Og det gjorde han. Jeg fik nærmest ikke et ord indført. Hvis der er noget, Clausen kan, så er det at tale – om sig selv, sine film, sin kunst og om alt det, der efter hans mening er galt med Danmark, og som han har brugt stort set hele sit voksenliv på at gøre opmærksom på så folkeligt og fornøjeligt som overhovedet muligt. Nu fylder han 80 år, og det er en god anledning til at se tilbage på en lang og markant karriere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

John S. Hansen

Tak for dine film igennem tiden, Erik!

uffe hellum, Peter Beck-Lauritzen, Marianne Jespersen, Ib Gram-Jensen, Freddie Vindberg, David Zennaro, Peter Wulff, Peter Mikkelsen, Espen Bøgh, Ete Forchhammer , Mogens Holme og Hanne Utoft anbefalede denne kommentar

Tillykke Clausen. God dag!

uffe hellum, Erik Fuglsang og Freddie Vindberg anbefalede denne kommentar
Freddie Vindberg

De frigjorte - især tak for den, Erik Clausen.

jens peter hansen

I 80 ' erne da Clausen og Sylvester optrådte rundt om i København var det så opløftende st sr deres gøglerkunst.

jens peter hansen

ups. at se deres gøglerkunst. Så tillykke!