Ugen på kulturgangen
Læsetid: 4 min.

Nu kan kineserne skamme sig i Budapest, og russerne må undvære netflixserien om Anna Karenina

I denne uge har kulturredaktionen fået øje på en ny statue i Budapest, og at Golden Days gør opmærksom på, at det er meget svært at få øje på statuer af kvinder i Danmark
En mindre udgave af Jens Galschiøts skulptur ’Pillar of Shame’ er blevet opstillet i Budapest - også denne gang som en protest mod det kinesiske styre. På billedet ses den statue, som blev fjernet fra Hong Kong University sidste år.

En mindre udgave af Jens Galschiøts skulptur ’Pillar of Shame’ er blevet opstillet i Budapest - også denne gang som en protest mod det kinesiske styre. På billedet ses den statue, som blev fjernet fra Hong Kong University sidste år.

Peter Parks/AFP/Ritzau Scanpix

Kultur
11. marts 2022

Hver uge samler vi på Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget os.

Vi kalder det Ugen på kulturgangen.

Galschiøt opstiller skamstøtte i Budapest

På hjørnet af Free Hong Kong Road og Uyghur Martyrs Road i Budapest kan man nu se kunstneren Jens Galschiøts skulptur Pillar of shame. Skamstøtten er en mindre udgave af det mindesmærke for ofrene for angrebet på Den Himmelske Freds Plads i Beijing, der blev fjernet fra Hongkongs Universitet i december sidste år. Den nye skamstøtte fungerer stadig som en protest mod det kinesiske styre, nemlig mod planerne om et kinesisk finansieret universitet i Budapest. Universitetet kommer ifølge BBC til at koste 1,8 milliarder dollar, og det er flere penge, end den ungarske regering brugte på videregående uddannelser i 2019.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her