Interview
Læsetid: 13 min.

Leïla Slimani: Kolonialisme er ikke bare en kamp mellem de gode og de onde

Den fransk-marokkanske forfatter Leïla Slimani har skrevet en roman om kærlighedsforholdet mellem sine to lande. Om krig, køn og kolonialisme. Og hvordan antikolonialismens helte ofte var mænd, som aldrig gjorde op med den undertrykkelse, de selv udøvede over kvinder

Jesse Jacob

Kultur
1. april 2022

Når vi taler om kolonialisme i dag, og det skal vi tale om, fordi det præger vores egne samfund, forholdet mellem nord og syd og den verden, vi skal få til at hænge sammen, bliver det som regel en moralsk samtale om to typer mennesker: udbytterne og de udbyttede. De hvide kolonister og de farvede koloniserede:

»Der er altid den her forestilling om de gode og de onde,« fortæller den fransk-marokkanske forfatter Leïla Slimani fra sit hjem i Paris:

»Hvis du ser på historiebøgernes fremstilling af kolonialisme, og den måde franske politikere taler om det på, handler det om det rigtige og det forkerte. Det er en forestilling, som opdeler og adskiller mennesker.«

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her