Kommentar
Læsetid: 5 min.

Oscarprisen befinder sig i en af sit lange livs største identitetskriser

Oscaruddelingen er i krise, hvilket både har at gøre med faldende seertal og et Hollywood under forandring. Det er på tide, at uddelingen og akademiet bag indser, at man godt kan holde fest, uden at hele verden ser med.
Forberedelserne er i fuld gang til årets Oscaruddeling, som finder sted natten til mandag, dansk tid.

Forberedelserne er i fuld gang til årets Oscaruddeling, som finder sted natten til mandag, dansk tid.

Jim Ruymen

Kultur
26. marts 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Den 9. marts i år sendte mere end 70 amerikanske filmfolk et åbent brev til David Rubin, præsidenten for The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS, der uddeler de årlige oscarpriser. Blandt afsenderne var prominente navne som instruktørerne James Cameron og Guillermo del Toro, Lucas Films-chefen Kathleen Kennedy og den mest oscarnominerede filmkomponist nogensinde, John Williams.

I brevet gik filmfolkene i rette med akademiets kontroversielle beslutning om at fjerne hele otte af de sædvanlige 24 priser fra den officielle del af dette års oscaruddeling. Det betyder, at oscarstatuetterne i de otte kategorier – klip, musik, hår, makeup og lyd og så de tre kortfilmpriser – simpelthen bliver uddelt, inden tv-transmissionen begynder.

Det er en beslutning, som har vakt bestyrtelse i Hollywood og affødt hård kritik fra mange andre filmfolk, heriblandt Steven Spielberg og Jane Campion. Efter brevskrivernes mening er det en grov nedvurdering af de pågældende priser at fjerne dem fra tv, ikke mindst fordi man gør de nominerede i de otte kategorier til en slags andenrangsborgere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Selvfølgelig kan man holde fest uden at hele verden ser med. Men det er nu engang sjovere, vil jeg tro, hvis rigtig mange kigger på. Forudsat naturligvis, at festen vitterlig er sjov - og det plejer den heldigvis at være. - også for os barfodsindianere, som kun ser på fra sidelinjen. Lad mig sige det på den måde, at hvis festen er sjov så ønsker man jo ikke at gå glip af den, vel? Jeg gør i hvert fald ikke. Men jeg så også typen der følger med i både Eurovision, X-faktor og Tour de Frace og jeg kan lige så godt sige, at jeg nøjes ikke kun med at følge med, jeg laver også god mad med vin til og vigtigst af alt: jeg oddser. Desværre taber jeg en anelse mere end jeg vinder, i det lange løb. Det ved jeg fordi jeg holder nøje regnskab, men jeg tror jeg nailer den i år. Power of the Dog. Narativet er brandaktuelt. Siger det bare. Not financial advice!