Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Det er smukt, at Danmark tager imod ukrainske flygtninge – så hvorfor efterlader det en dårlig smag i munden?

I denne uges Radio Information taler indlandsredaktør Anton Geist om det massive skifte i synet på Danmarks ansvar for flygtninge. Rune Lykkeberg tager de danske virksomheder i Rusland under kærlig behandling. Og Anita Brask Rasmussen har set ’Hvidstengruppen II’ og ’Badehotellet’
I denne uges Radio Information taler indlandsredaktør Anton Geist om det massive skifte i synet på Danmarks ansvar for flygtninge. Rune Lykkeberg tager de danske virksomheder i Rusland under kærlig behandling. Og Anita Brask Rasmussen har set ’Hvidstengruppen II’ og ’Badehotellet’
Kultur
11. marts 2022

I denne uges Radio Information vender vi blikket lidt hjem og ser på et par af de afledte effekter, som krigen i Europa har haft i den danske debat.

Noget forbløffende er sket i dansk politik: Et bredt flertal i Folketinget annoncerer nu, at Danmark hjertens gerne tager imod flygtninge – når der er tale om ukrainere på flugt fra den russiske invasion. Og det er godt. Kun godt. Men hvorfor efterlader det så alligevel en lille bismag af smykkelov og børneliv på Sjælsmark i munden på mange af os? Indlandsredaktør Anton Geist er i studiet.

Og vi bliver ved de store hjemlige skred, der er sket i halen på den russiske invasion. For pludselig må virksomhederne navigere i en offentlig opinion, der ikke længere accepterer, at man må adskille forretning og politik. Og de lytter efter. For eksempel må vi have os en optur over, at Jysk har lukket sine butikker, men fortsætter med at give deres russiske ansatte løn.

Sidst, men virkelig ikke mindst, har jeg besøg af min kloge kollega Anita Brask Rasmussen, der i ugens løb har anmeldt hele to kulturgreb på den danske besættelse. Filmen ’Hvidstengruppen II’ og niende sæson af ’Badehotellet’.

Begge bidrager de faktisk til noget nyt i den proces, der følger en krig, hvor eftertiden skal sætte brikkerne sammen.

Og så får du en lille bid af en ny serie, vi starter i litteraturtillægget, hvor forfatteren Yevgenia Belorusets de næste uger vil skrive dagbog fra et hverdagsliv i Kyiv.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Jørn-Erik Rasmussen

"Folketinget annoncerer nu, at Danmark hjertens gerne tager imod flygtninge – når der er tale om ukrainere på flugt fra den russiske invasion. Og det er godt. Kun godt. Men hvorfor efterlader det så alligevel en lille bismag"

Ja - Det er et væsentligt spørgsmål.

Også andre steder kan man/vi have behov for at stille lignende spørgsmål. Behov for kritisk etisk refleksion.
Her kan vi inspireres af Kants pligtetik. "Handl kun efter den maksime, om hvilken du tillige kan ville, at den bliver en almen lov".

https://www.berliner-zeitung.de/wochenende/warum-ich-mich-dafuer-entschi...

Eller angelsaksiske nytteetik.

Der mangler hænder i industrien!

https://www.tvmidtvest.dk/krig-i-ukraine/arbejdsgivere-er-klar-til-at-gi...