Podcast
Læsetid: 1 min.

Radio Information: Kan oligarkerne stækkes, og hvor står det globale syd?

Denne uges Radio Information har fokus på krigen i Ukraine. Og på hvad der er klogt og muligt at gøre for at mindske de ukrainske lidelser uden at trække Europa med ind i en storkrig med endnu større lidelser
Denne uges Radio Information har fokus på krigen i Ukraine. Og på hvad der er klogt og muligt at gøre for at mindske de ukrainske lidelser uden at trække Europa med ind i en storkrig med endnu større lidelser

JOHN MINCHILLO/SERGEI KARPUKHIN

Kultur
5. marts 2022

Forleden hørte jeg i fjernsynet sætningen »Nu skal vi jo også passe på, at det ikke bliver for nuanceret.«

Sagt af en voksen mand i ramme alvor til en anden ditto, der hverken lo eller opponerede.

Velkommen til Radio Information på en uge, hvor der er mere brug for nuancer end nogen som helst anden uge, jeg kan komme i tanke om. 

Blandt andet argumenterer Rune Lykkeberg for, at krigen kan åbenbare en ny alliance mellem Vesten og det globale syd. Og måske er det netop de afrikanske lande, der kan få Kina med på vognen.

Mathias Sindberg har set på oligarkernes magt og mulighed for at ramme Putin gennem målrettede sanktioner mod dem. Det er er der delte holdninger til, men én ting synes der at være konsensus om: De russiske rigmænds uhindrede adgang til London er ovre. Og måske kan det brede sig.

Sidst men ikke mindst taler jeg med vores korrespondent i Berlin, Mathias Sonne. Han skrev en leder i onsdagens avis, hvor han stillede nogle af de svære spørgsmål. Blandt andet det her:

Hvad er klogt, rigtigt og muligt at gøre for at mindske de ukrainske lidelser uden at trække Europa med ind i en storkrig med endnu større lidelser? Han kommer i studiet og uddyber.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her