Nekrolog
Læsetid: 3 min.

Skuespilleren William Hurt havde hemmeligheder og var fascinerende at være i selskab med

Den amerikanske skuespiller William Hurt er død, 71 år gammel. Hurt brød stort igennem i 1980’erne, hvor han også vandt en Oscar. Men han arbejdede lige indtil sin død, og han var altid spændende at se og høre på i sine film og serier
William Hurt i rollen som uheldig advokat i den dampende erotiske noir »Body Heat«, hvor han forføres og forrådes af Kathleen Turner.

William Hurt i rollen som uheldig advokat i den dampende erotiske noir »Body Heat«, hvor han forføres og forrådes af Kathleen Turner.

Kultur
15. marts 2022

Selvfølgelig var der andre skuespillere end William Hurt, som markerede sig i 1980’erne. Men om noget tilhørte årtiet den amerikanske skuespiller, der i løbet af de ti år blev oscarnomineret tre gange og vandt en enkelt statuette. Han havde en hovedrolle i sin allerførste film, Ken Russells Eksperimentet, fra 1980, og de næste ti år var fyldt med glansroller i film som Body Heat, Gensyn med vennerne, Kærlighed uden ord, Edderkoppekvindens kys, Broadcast News og, en personlig favorit, Turist ved et tilfælde. Nu er han død, en uge før sin 72-års fødselsdag.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Freddie Vindberg

Jeg melder mig også, som fan af William Hurt. Og især: Turist ved et tilfælde. Der er nogle magiske øjeblikke i den film.

Gitte Loeyche

For ikke at nævne Mord i Gorkij Park