Ugens anbefalinger
Læsetid: 5 min.

Ugens anbefalinger: Dokumentar om Putins CV, teater om at klæde sig på og landskabsmaleri

I denne uge er kulturgangen optaget af at diskutere, hvordan man egentlig tager en trøje på, om et landskabsmaleri altid bare er et landskabsmaleri og om Putins brug af dyr i styrkelsen af sit image
Podcastserien 'Putin' bringer anekdoten om Putin og hans brutalitet: Om dengang, Putin skulle fotograferes sammen med den stort set uddøde sibirske tiger og skød den så fuld af bedøvelse, at den døde.

Podcastserien 'Putin' bringer anekdoten om Putin og hans brutalitet: Om dengang, Putin skulle fotograferes sammen med den stort set uddøde sibirske tiger og skød den så fuld af bedøvelse, at den døde.

ALEXEY DRUZHININ

Kultur
1. april 2022

Der findes så mange spændende kulturoplevelser derude. Hver uge anbefaler Informations kulturskribenter noget af det, som de synes, flere burde kende til.

Podcast om rottefængeren fra Leningrad

PODCAST. Podcastserien ’Putin’ fra BBC Radio 4 findes dér, hvor du lytter til podcast og på BBC’s hjemmeside

Vladimir Putin har en favoritanekdote, som han gerne fortæller i mange forskellige versioner: Da han var barn og boede i en trang kollektivlejlighed i Leningrad, jagede han rotter med spyd. En dag fik han mast en særlig stor og fed en op i et hjørne og nedkæmpede den.

Det er den perfekte anekdote, fortæller Mark Galeotti, en af gæsterne i podcasten ’Putin’: Den fastslår at han kom fra trange kår. Den viser, at han, selv som barn, arbejdede for at holde huset rent for beskidte fremmedelementer. Og den cementerer, at han udviser præcis den mængde brutalitet, som situationen kræver.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her