Yevgenias dagbog: »En blomsterhandel giver buketter væk«

Pladsen i bunkeren er blevet knap, og indbyggerne diskuterer, hvor de er bedst beskyttet mod russiske angreb. Forfatter og fotograf Yevgenia Belorusets bor i Kyiv. Hun har skrevet dagbog, siden den dag krigen begyndte
I aftenens sidste solstråler mødte jeg Lisa ikke langt fra mit hus. Lisa er designer og bliver i Kyiv, fordi hun føler sig sikker her.

I aftenens sidste solstråler mødte jeg Lisa ikke langt fra mit hus. Lisa er designer og bliver i Kyiv, fordi hun føler sig sikker her.

Yevgenia Belorusets

Kultur
21. marts 2022

Den ukrainske forfatter og fotograf Yevgenia Belorusets har besluttet sig for at blive i Kyiv. Hun skriver til Information om krigen i sin by og sit land, men også om forsøget på at opretholde en hverdag. Find alle tidligere dagbogsopslag her.

Dag 24: Bedragerisk illusion

Lørdag, den 19. marts

Et gammelt ægtepar gik i dag gennem murbrokkerne på Sitjovykh Striltsiv-gaden. De gik vaklende gennem glasskår og murbrokker. Manden sagde til sin kone med en bebrejdelse, der var rettet mod en usynlig modstander: »Se, hvor mange vinduer, hvor meget glas, de har ødelagt, Åh, Gud. De tænker ikke over, at de skal have det repareret. Og hele det kaos bare for at sige: russerne har gjort det mod os!« Manden talte med fortvivlelse og ærlig tristhed, mens kvinden nikkede og sukkede i takt med kritikken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her