Kommentar
Læsetid: 2 min.

Anders Krab-Johansens gode idé

Det er svært at forstå, hvordan medarbejdere og bestyrelse i et publicistisk mediehus som Berlingske Media kan have tillid til en topchef, der først har iværksat en hemmelig undersøgelse af deres adfærd på sociale medier og redaktionelle dækning og efterfølgende nægtet at svare på pressens spørgsmål om den
Koncernchefen i Berlingske Media var nysgerrig på, hvordan chefredaktører og journalister på koncernens medier havde skrevet om #MeToo.

Koncernchefen i Berlingske Media var nysgerrig på, hvordan chefredaktører og journalister på koncernens medier havde skrevet om #MeToo.

Stine Heilmann

Kultur
29. april 2022

Anders Krab-Johansen er en ivrig deltager i den offentlige debat. Og har man fulgt hans adfærd på sociale medier de seneste år, har man ikke kunnet undgå at falde over tweets, hvor han understreger, at han som koncernchef for Berlingske Media – som omfatter bladene Berlingske, B.T., Weekendavisen – ikke blander sig i, hvad aviserne skriver. »Et enkelt, godt princip,« har han kaldt det.

Han har ret; princippet om, at enhver publikation har en ansvarshavende chefredaktør, som bestemmer over og står til ansvar for alt, mediet bringer, er enkelt og godt. Uanset om mediet som Berlingske er ejet af en stor mediekoncern, som Information af medarbejdere og aktionærer, eller som Frihedsbrevet af en gruppe rigmænd.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her