tour de france
Læsetid: 2 min.

Apollinaire var den franske poesis store nye mester

Guillaume Apollinaire (1880-1918) stod i centrum for alt, hvad der på en gang skete af nyt i litteraturen og kunsten
Guillaume Apollinaire (1880-1918) stod i centrum for alt, hvad der på en gang skete af nyt i litteraturen og kunsten

Sofie Holm Larsen

Kultur
8. april 2022

Avantgarde, tanken om, at livet er en rejse ind i det ukendte, og at nogen må gå i forvejen for at finde, opleve og beskrive det nye, så andre kan følge sikkert efter, hører hjemme i de første tyve år af det tyvende århundrede. Apollinaire var dengang den forreste. Han dokumenterede, hvad han så. Han beskrev det, propaganderede for det. Han gjorde opmærksom på, at det, der sker i øjeblikket, må gribes, mens det er der, for om et øjeblik er der et andet øjeblik, og det gamle øjeblik findes ikke mere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her