Tour de France
Læsetid: 3 min.

Hos Camus er absurditeten og lykken børn af samme mor

Albert Camus (1913-1960) ramte en nerve i tiden og belyste med klarsynet alvor den menneskelige samvittigheds problemer
Albert Camus (1913-1960) ramte en nerve i tiden og belyste med klarsynet alvor den menneskelige samvittigheds problemer

AFP/Scanpix

Kultur
22. april 2022

Da Albert Camus den 10. december 1957 som blot 44-årig modtog den litterære nobelpris, var det for sin »betydelige litterære produktion, som med klarsynet alvor belyser den menneskelige samvittigheds problemer i vor tid«. En tidstypisk formulering, karakteristisk for det »eksistentielle« årti, og sigende som vidnesbyrd om Svenska Akademiens ønsker om omsider at komme på højde med det moderne. Men egentlig også et velment, modigt forsøg på at spænde en bro over kløften mellem forfatterens to vigtigste værker, Den fremmede (1942) og Pesten (1947).

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her