Interview
Læsetid: 10 min.

David Simon: »Krigen mod narko ødelægger bykvarterer og familier. Den løser ingenting«

David Simon og George Pelecanos leverer ingen svar, men stiller masser af spørgsmål i deres nye tv-serie. Det siger de i et interview med Information om ’We Own This City’, der ligesom en af parrets tidligere serier, mesterværket ’The Wire’, handler om myndighedernes futile og ødelæggende krig mod narko
Samtlige medlemmer af Gun Trace Task Force-enheden i Baltimores politi blev i 2017 dømt for at stjæle, lyve, plante beviser, svindle med overtidsbetaling og ikke mindst brutal opførsel. Tv-serien ’We Own This City’ handler om den korrupte enhed.

Samtlige medlemmer af Gun Trace Task Force-enheden i Baltimores politi blev i 2017 dømt for at stjæle, lyve, plante beviser, svindle med overtidsbetaling og ikke mindst brutal opførsel. Tv-serien ’We Own This City’ handler om den korrupte enhed.

HBO Nordic

Kultur
29. april 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Det er 14 år siden, at showrunner og manuskriptforfatter David Simon satte det sidste punktum i The Wire. Den fem sæsoner og 60 afsnit lange serie, der regnes for at være en af de bedste serier nogensinde, fortæller om Simons hjemby, Baltimore, hvor han er født og opvokset, og hvor han arbejdede som krimireporter i mere end 15 år, før han begyndte at skrive tv-serier.

The Wire handler om myndighedernes kamp mod narko og lader os opleve byen fra politiets og narkohandlernes, arbejdernes, journalisternes, skolelærernes og politikernes synsvinkel – de har så at sige hver en sæson – og ender med at fortælle en vigtig og universel historie om den amerikanske storbys fallit, og om hvordan krigen mod narko i virkeligheden er en futil krig mod landets egne borgere.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her