Ugen på kulturgangen
Læsetid: 5 min.

Der er grænser for, hvor mange knaster et kolonimuseum må koste, og måske også for hvor mange Netflix kan tjene

Vestindisk Pakhus har i denne uge vist sig at være et bekosteligt sted at lave museum, men heldigvis kan vores kolonihistorie også formidles andre steder. Og så bliver 2022 året, hvor B.T. får sin første kvindelige ansvarshavende chefredaktør, og Netflix for første gang mister kunder
Vestindisk Pakhus har i denne uge vist sig at være et bekosteligt sted at lave museum, men heldigvis kan vores kolonihistorie også formidles andre steder. Og så bliver 2022 året, hvor B.T. får sin første kvindelige ansvarshavende chefredaktør, og Netflix for første gang mister kunder

Silke Hoelgaard

Kultur
22. april 2022

Hver uge samler Informations kulturredaktion et potpourri over kulturelle begivenheder og særligheder, som har optaget dem.

317 kolonihistoriske millioner

Fortiden er som bekendt noget bøvl. Og det koster knaster at gøre noget ved den.

Det har politikere og forskere måttet sande, efter en referencegruppe, der har fået til opgave at undersøge, hvad mulighederne er for bedre at formidle dansk kolonihistorie, har offentliggjort deres rapport.

I påskeugen fremlagde gruppen 13 scenarier for bedre formidling. Det var det absolut dyreste forslag til 317 millioner i oprettelse plus 17 millioner i årlig drift, der løb med opmærksomheden.

Så meget skønnes det nemlig at ville koste at oprette et kolonihistorisk museum i det omdiskuterede Vestindisk Pakhus i Københavns havn, og et museum dér ville ikke engang løse problemet med Den Kongelige Afstøbningssamling, der p.t. hører hjemme samme sted.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her