Analyse
Læsetid: 5 min.

JP/Politikens Hus slikker sårene efter markant fejlansættelse: Det er stadig op ad bakke for Ekstra Bladet

Henrik Qvortrups pludselige afgang som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet afslører også problemer i toppen af JP/Politikens Hus
Henrik Qvortrup har fældet sig selv, da han mandag stoppede som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet med øjeblikkelig virkning.

Henrik Qvortrup har fældet sig selv, da han mandag stoppede som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet med øjeblikkelig virkning.

Valdemar Ren

Kultur
6. april 2022

Mandag var sidste dag for Henrik Qvortrup som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet. Han sad i ni måneder – en drægtighedstid, som en ny chef ville bruge til at opildne og mobilisere, prioritere, anvise nye veje, komme med ideer til fornyelse og foretage de små, men nødvendige ændringer i bemandingen, der er nødvendige for at barsle med et stort projekt.

Men det gik anderledes: En snes medarbejdere samt to chefredaktører og mange centrale mellemledere har forladt avisen. Trivselsundersøgelser viste katastrofal mangel på tillid til den nye chefredaktør, som kun sjældent viste sig på redaktionen, og en ny populistisk strategi var uden prioriteringer.

Da Qvortrup blev ansat i maj 2021, lød den tørre kommentar fra Ekstra Bladets tidligere ansvarshavende chefredaktør Bent Falbert: »Han er kendt for ikke at lede andre end sig selv«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rikke Petersen

Det er interessant, at man nu igen har valgt en ansvarshavende chefredaktør med ingen eller begrænset ledelseserfaring. Ligesom der er en formand for JP/Politikens hus, tidligere forsvarschef Peter Bartram, der heller ikke har erfaring med ledelse af medier.
Samtidig med at kvinder igen og igen får at vide, at det er deres manglende erfaringer, der holder dem fra de absolutte topposter i erhvervslivet.

Mette Conradsen, Eva Schwanenflügel, Frederik Schwane, Hans Larsen, Finn Bendixen, Søren Fosberg, Anker Nielsen, David Zennaro, Inge Lehmann, Jane Jensen, Torben Siersbæk, Ete Forchhammer , Morten Wieth, Fam. Tejsner, Gitte Loeyche, Jens Lysdal, Tom Hansen, Inge ambrosius, Frederik Eriksen, tove helbo, Olaf Tehrani, Peter Andersen, Susanne Kaspersen, Peter Beck-Lauritzen og Inger Pedersen anbefalede denne kommentar
Torben Nielsen

De vigtigste kompetencer i god ledelse er et velfungerende moralsk kompas og ægte empati. Vi må håbe at Knud Brix har mere af det end sin forgænger.
Om en militær forsvarschef også er en god værdikriger i JP/Politikens hus kan være sværere for en almindelig dødelig at gennemskue.

Torben Siersbæk, Mogens Holme og Ole Olesen anbefalede denne kommentar
Peter Bryde Poulsen

At Qvortrup og andre medie mennesker opnår så høje poster( poster i det hele taget !), viser endnu engang, hvor katastrofalt ringe niveauet er indenfor journalist standen.

Søren Fosberg, Inge Lehmann og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Ete Forchhammer

.. men Qvortrup nåede da at få Inger Støjberg med ombord på denne populære, helt bogstaveligt, mediedamper…