Interview
Læsetid: 4 min.

Knud Brix: »Den grundlæggende kurs, som supertankeren Ekstra Bladet er på nu, skal jeg ikke stå og hive i roret for at ændre«

Knud Brix overtager roret som ansvarshavende chefredaktør på Ekstra Bladet, efter Henrik Qvortrup mandag gik af. Brix vil styre »supertankeren Ekstra Bladet« videre i samme kurs, lade ledelse stå øverst på sin interesseliste og deltage i kulturdebatten uden omsvøb
Knud Brix er ny ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet, efter Henrik Qvortrup mandag stoppede med øjeblikkelig virkning. Spørger man Knud Brix, vil »supertankeren Ekstra Bladet« holde samme kurs.

Knud Brix er ny ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet, efter Henrik Qvortrup mandag stoppede med øjeblikkelig virkning. Spørger man Knud Brix, vil »supertankeren Ekstra Bladet« holde samme kurs.

Ivan Riordan Boll

Kultur
6. april 2022

Mandag meddelte Ekstra Bladet, at chefredaktør Henrik Qvortrup stopper for at hellige sig journalistikken.

Stig Ørskov, administrerende direktør i JP/Politikens Hus, udtalte til Ritzau, at Qvortrup ikke på noget tidspunkt »har lagt skjul på, at ledelse ikke var noget, han havde beskæftiget sig med i mange år, eller som stod højt på hans liste over interesser.«

Nu har formiddagsavisen fået en ny ansvarshavende chefredaktør. 41-årige Knud Brix kom til avisen sidste år som journalistisk chefredaktør efter at have været radiovært på P1’s nyhedspodcast Genstart og Radio24syv – og før det politisk journalist i en årrække. Det rejser spørgsmålet: Står ledelse højt på Brix’ liste over interesser?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Inger Pedersen

Supertanker?
Ekstra Bladet?

Vill det ikke være mere relevant at beskrive det som en vakkelvorn tømmerflåde?
Uden for interne Pep-talks til personalet, forstås...

Rikke Petersen

Gad vide hvordan, han vil klare jobbet med en 8 måneder gammel baby og to andre børn?

Morten Bo Johansen

Skriv noget mere om bolighajerne. Der er masser af dem!

Torben Nielsen

Vi ved alle (!), at der ikke er meget prestige i at referere til Ekstra Bladet -tvært imod. Men fra eventyrenes verden kender vi både Klodshans og den lille dreng fra Kejserens nye klæder som vigtige karakterer. Sådan var EB engang. Qvortrup har undervurderet folket (den lille mand :-). Vi faldt ikke for hans stil med personlige brok over Thailandske myndigheder og egotrippet som side 9 mand med bar overkrop.

Når den nye ansvarshavende redaktør Knud Brix blandt andet udtaler (Journalisten): "Vi skal være tabloide, vi skal overhovedet ikke være bange for vores egen skygge, og vi skal tale magthaverne midt imod. Men dét på en fair og ordentlig måde.« -Lover det godt for fremtiden.

Inger Pedersen

Rikke Petersen

Hehe...
J, det spørgsmål ville ret hurtigt blive stillet, hvis en kvinde havde fået det job :-)

Torben Nielsen

@ Fr. Petersen og Pedersen
Mænd har en strategi præcis l som kvinder har en. Måske slipper han for opvasken og bleskift i en periode ;-)

Ret beset er det vel ikke noget vi behøver at kære os om.