BOGNYT
Læsetid: 4 min.

New York Library dokumenterer, at biblioteksbøder ikke virker. Tænk, hvad man kunne have sparet

Bibliotek i New York har droppet bødesystem, Greta Thunberg arbejder på bog med do’s and don’ts, hvis man vil bidrage til klodens overlevelse, og i Italien piratkopieres der bøger i vildskab. Det er denne uges bogkort
Ifølge New York Library afholder bøder ikke lånerne fra igen og igen at glemme at aflevere de lånte bøger, men de afholder de yngste og fattigste borgere fra overhovedet at låne bøger af frygt for netop bøderne.

Ifølge New York Library afholder bøder ikke lånerne fra igen og igen at glemme at aflevere de lånte bøger, men de afholder de yngste og fattigste borgere fra overhovedet at låne bøger af frygt for netop bøderne.

Angela Weiss

Kultur
8. april 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

ET BIBLIOTEK UDEN BØDER

USA

Tænk, tænkte jeg, hvad en glemsom og gennem livet meget læsende boglåner på snart 50 kunne have sparet, hvis de danske kommunebiblioteker havde vidst, hvad New York Library nu har undersøgt og kan dokumentere: Biblioteksbøder er hverken et effektivt middel i forhold til at sikre bogtilbagelevering eller befordrende for selve formålet med at have et offentligt bibliotek: nemlig at sikre alle borgere adgang til viden og litteratur. Tværtimod.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Rolf Andersen

Hvis nu bare bibliotekerne sendte en SMS-reminder, når en udlånt bog skulle leveres tilbage.

Det kan ikke koste alverden at adminstrere - og det kan formentlig gennemføres helt automatisk også uden at komme i klemme med GDPR-reglerne.

Når min tandlæge kan finde ud af det, kan bibliotekerne nok også.

Nikolaj Lykke Nielsen

Rolf: Det gør de allerede, i hvert fald i København.
Bibliotek.kk.dk -> Brugerprofil -> sæt hak ved "Modtag servicemeddelelser per SMS".

Alvin Jensen, nanna Brendstrup, Katrine Damm og uffe hellum anbefalede denne kommentar
Kenneth Krabat

"Siden Shakespeare midlertidigt døde..."

jamen, gud, dog, altså, har han været død?!