Interview
Læsetid: 10 min.

PJ Harvey springer ud som poet i det store format

PJ Harvey har fundet en ny stemme som digter: Nu udsender hun et fortællende digt, der trækker på hedensk mystik og forherliger landskabet, livsformen og naturen i hendes hjemstavn, Dorset. Til juni gæster hun Danmark med sine nye digte
PJ Harvey voksede op i Corscombe, »en meget lille landsby«, på en bondegård med køer, får, høns og hunde. Hendes forældre, Ray og Eva Harvey, ejede en stenbrudsvirksomhed. »Det var vidunderligt – min bror og jeg havde fuld frihed til at strejfe om og lege. Vi levede i vores egen fantasiverden, og vores skønne forældre opmuntrede os til det.«

PJ Harvey voksede op i Corscombe, »en meget lille landsby«, på en bondegård med køer, får, høns og hunde. Hendes forældre, Ray og Eva Harvey, ejede en stenbrudsvirksomhed. »Det var vidunderligt – min bror og jeg havde fuld frihed til at strejfe om og lege. Vi levede i vores egen fantasiverden, og vores skønne forældre opmuntrede os til det.«

Getty Images

Kultur
29. april 2022

PJ Harvey skal til at oplæse et digt fra sin nye bog, Orlam. Vi befinder os hos hendes forlægger, hvor vi har hele øverste etage for os selv. Yndig og fin sidder hun klar på sin stol, mens hendes blik drages af panoramaudsigten over London med St Paul’s Cathedral som fikspunkt.

Halvdelen af sin tid bor hun i Dorset på den engelske sydvestkyst, den anden halvdel tilbringer hun i London. I dag er hun iført velkendt trendy londoner-uniform – helt i sort med almindelige ankelstøvler. En upåfaldende klædestil, der får blikket til at søge over på hendes ansigt, de ekstraordinært nøddebrune øjne og de elegante øjenbryn, der ligner dristige penselstrøg. Den buede mund har en gådefuld karakter, som om hun i sit stille sind overvejer at holde sine bedste vittigheder for sig selv. Hendes bølgede kulsorte hår går som altid sine egne veje.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her