Podcast
Læsetid: 1 min.

Podcast: Våbenleverancer, gaskrig og et appendiks til ’The Wire’

I denne uges Radio Information taler vi om Kremls anklager om, at Vesten fører en stedfortræderkrig, vi har optur over, at Putin har lukket for gassen, når vi nu ikke selv kan finde ud af det, og så får vi anmeldt David Simons nye Baltimore-krimi
I denne uges Radio Information taler vi om Kremls anklager om, at Vesten fører en stedfortræderkrig, vi har optur over, at Putin har lukket for gassen, når vi nu ikke selv kan finde ud af det, og så får vi anmeldt David Simons nye Baltimore-krimi

HBO Nordic/Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Kultur
30. april 2022

Hvis du ikke har set The Wire, så gør det. Har du dog tygget dig igennem de 342 episoder af Baltimore-krimi/dramaet, så kan du heldigvis kaste dig over serieskaberen David Simons nye miniserie We Own this City, der lige nu kan ses på HBO. For den er fremragende, siger Lone Nikolajsen.

Som i The Wire foregår den i Baltimores politi, men denne gang har David Simon et dokumentarisk forlæg. We own this city handler om en virkelig korruptionsskandale i byens politikorps, som endte med, at samtlige ni medlemmer af den civilklædte eliteenhed Gun Trace Task Force i 2017 blev dømt. Lone Nikolajsen anmelder.

Og vi skal naturligvis også tale om den seneste uges optrapning af konflikten mellem Vesten og Rusland. For mens NATO-lande sætter turbo på våbenhjælpen til Ukraine, er Rusland i stigende grad begyndt at tale om en regulær stedfortræderkrig og truer med/advarer mod, at det kan ende i en atomar konfrontation. Mathias Irminger Sonne er igennem fra Berlin.

Og så får jeg besøg af chefredaktøren, der faktisk har en optur over, at Rusland lukker for gassen. For det må nødvendigvis få EU til at indse, at olien og gassen skal blive i jorden.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her