Feature
Læsetid: 9 min.

Prestige-tv for konservative eller en progressiv trojansk hest? Serien ’Yellowstone’ deler vandene

’Yellowstone’ med Kevin Costner i rollen som hårdfør ranchejer har gennem noget så gammeldags som flow-tv og mund-til-mund-omtale vokset sig større end nogen anden tv-serie i USA. Vi tegner et portræt af showet, der har udfyldt et republikanerformet hul i det amerikanske seriemarked
Den amerikanske tv-serie ’Yellowstone’ er indtil videre udelukkende blevet sendt via kabel-tv i USA, og den topper mod alle odds listen over de mest sete amerikanske serier i USA i øjeblikket.

Den amerikanske tv-serie ’Yellowstone’ er indtil videre udelukkende blevet sendt via kabel-tv i USA, og den topper mod alle odds listen over de mest sete amerikanske serier i USA i øjeblikket.

Kevin Lynch/Paramount Network

Kultur
7. april 2022

Da den sydkoreanske serie Squid Game sidste efterår rundede et seertal på 142 millioner og smadrede den hidtidige streamingrekord på Netflix, blev der sat streg under et efterhånden temmelig veletableret styrkeforhold mellem de globale streamingtjenester og de traditionelle tv-kanaler.

For selv om Kriminalkommissær Barnaby er solid lørdagsunderholdning, er det efterhånden ved at være nogle år siden, at der har været en sammenhæng mellem de prisvindende og mest sete serier internationalt og de programmer, man fast kan tune ind på i fjernsynet. Ser man på de seneste fem års Emmy-vindere inden for kategorien ’Drama’, er alle fem produceret af de store streamingtjenester, og fire ud af fem af HBO eller Netflix.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

jens christian jacobsen

Spændende og velskrevet artikel om medier i USA. Tak for den!

Yellowstone (og ligeledes 1883) er en fremragende serie, og handler ganske rigtigt til dels om konservative amerikanere. Men serien er, som artiklen også beretter, ikke specielt konservativ.

Den handler langt hen af vejen om, hvordan mennesker som kommer fra forskellige steder, finder hinanden som netop mennesker, uden at den forfalder til moralsk prædiken.

Som Costners hovedperson, som for at komme tættere på sit barnebarn, lærer sin indfødte amerikanske svigerdatter at kende, som jo kommer med en noget andet tilgang til virkeligheden end ham selv.

Det er fremragende TV.

Kan vistnok ses på TV2 Play og CMore herhjemme.

jens christian jacobsen og Claus Nielsen anbefalede denne kommentar