Yevgenias dagbog: »Vi levede i en sønderrevet kokon af sorg«

Yevgenia Belorusets rejser til Berlin – efter næsten syv uger i den ukrainske hovedstad. Og spørger sig selv: Hvad hvis det her stadig fortsætter i årevis? Forfatter og fotograf Yevgenia Belorusets har skrevet dagbog, siden den dag, krigen begyndte. Dette er det sidste afsnit i et stykke tid
Et sted på ruten tvang jeg mig selv til at fotografere landskabet ud gennem de støvede togruder for ikke at glemme det, jeg oplever for tiden. Men alle disse oplevelser og minder er svære at rumme.

Et sted på ruten tvang jeg mig selv til at fotografere landskabet ud gennem de støvede togruder for ikke at glemme det, jeg oplever for tiden. Men alle disse oplevelser og minder er svære at rumme.

Yevgenia Belorusets

Kultur
11. april 2022

Den ukrainske forfatter og fotograf Yevgenia Belorusets skriver til Information om krigen i sin by og sit land, men også om forsøget på at opretholde en hverdag. Find alle tidligere dagbogsopslag her.

DAG 40: Fra Kyiv til Warszawa

Tirsdag den 5. april

Dagen gik i et opskruet tempo. Jeg forlod Kyiv og rejste for første gang siden krigens begyndelse. I togvognen hørte jeg russisk og ukrainsk. Det er et tog, der går direkte fra Kyiv til Warszawa, forbindelsen har eksisteret i præcis en måned. Den blev etableret den 5. marts for at evakuere dem, der søger beskyttelse. Billetterne var gratis, og folk sov ikke kun i små liggevogne med tre smalle senge, men også på gulvet i korridorerne.

Nu skal man købe billet til toget. Alle har en lille seng, og ingen sover længere på gulvet mellem tasker og kufferter. Der er ikke alt for mange, der kører i den retning, og på Kyivs banegård hersker der ikke længere panik. Perronerne er ikke så overfyldte som for en uge siden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her