Bognyt
Læsetid: 3 min.

80 forfattere opfordrer sine læsere til at stemme grønt i Australien

Gruppen Writers for Climate Change opfordrer sine læsere til at stemme grønt i Australien, den 31-årige journalist og forfatter Mohammed Alnaas modtager prestigiøs pris, og anonyme afghanske kvinder skriver noveller fra både urbane og landlige områder. Det er denne uges Bognyt
Den australske premierminister, Scott Morrison, tabte det australske valg til Anthony Albanese (på billedet) den 21. maj 2022. Og måske kan en gruppe af landets forfattere tage en del af æren for det.

Den australske premierminister, Scott Morrison, tabte det australske valg til Anthony Albanese (på billedet) den 21. maj 2022. Og måske kan en gruppe af landets forfattere tage en del af æren for det.

Chine Nouvelle/SIPA/Ritzau Scanpix

Kultur
27. maj 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

WRITERS FOR CLIMATE CHANGE

AUSTRALIEN

I kulnationen Australien må den mildest talt klimaskeptiske regering nu forlade taburetten, og måske har nogle af landets forfattere noget af æren herfor. Op til valget den 21. maj dannedes i hvert fald på initiativ af forfatteren Kate Grenville gruppen Writers for Climate Change. 80 forfattere, heriblandt store navne som J.M. Coetzee og Helen Garner, arbejdede for at gøre klimapolitikken til et af valgets vigtige emner og opfordrede sine læsere til at stemme grønt.

INTERNATIONAL PRIZE FOR ARABIC FICTION

ABU DHABI & LIBYEN

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her