Året er 1986, og den 22-årige fransk-algeriske studerende Malik Oussekine er på vej hjem fra en koncert på en af Paris’ jazzklubber. Den franske regering har lige varslet en ny uddannelsesreform, og det har udløst en række demonstrationer, hvor unge er gået på gaden for at udtrykke deres utilfredshed.
Pludselig løber en række unge i en anden retning end Malik og advarer ham mod policier voltigeurs – politibetjente – der på motorcykel kører efter demonstranter. Malik Oussekine er ikke en del af demonstrationerne, men er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Betjente jager ham gennem Paris’ gader, og selv om han hverken er bevæbnet eller kæmper imod, ender to af dem med at give ham så mange slag, at han dør af sine kvæstelser.
Hans død giver anledning til flere demonstrationer, og hans familie må kæmpe en bitter kamp for at opnå retfærdighed for deres bror og søn. Det gør de, selv om politiet forsøger at dække over gerningsmændene for ikke at anspore flere protester.
Den Amerikanske filmkultur er gennemsyret af en umådelig sær interesse af at udstille andre landes fejltagelser og forkerte handlinger, - men se sig selv i kortene om f.eks. Irak-krigen -så bliver det til noget heroisk og patriotisk som deres soldater har udført for deres politikere, - andres fejl skal udstilles, men ikke egne.
Nårr man læser kritikken af serien ser det ud som om den berører mange aspekter af Maliks historien, det er godt at den bliver lavet når nu den bliver ikke lavet i Frankrig, en historie som ligner den som mange andre unge mænd med indvandrerbaggrund blev udsat for: politivold for nogle med døden til følgen. Desværre.
Svært at tage seriøst, når det er Disney, der står for det. De ødelægger det meste af det, de får fingrene i. Se bare på Star Wars.