Interview
Læsetid: 13 min.

Emanuele Coccia: Filosofien begik den værste fejl i Vestens historie

Planterne bygger den verden, som mennesker lever i. De er fundamentet for vores liv – men vi ved det ikke, fordi den moderne filosofi og det moderne universitet udstødte planterne og naturvidenskaben fra vores tænkning, forklarer den italienske filosof, Emanuele Coccia

Jesse Jacob

Kultur
6. maj 2022

 

Emanuele Coccias mor ville ikke have, at hendes søn skulle fortabe sig i eksklusive intellektuelle studier og leve i en akademisk verden uden forbindelse til det praktiske liv, hun opfattede som realiteternes verden. Så da han blev 14 år, sendte hun ham på landbrugsskole, hvor han lærte planternes liv at kende. Hvilket i dag har gjort ham til filosof ved universitetet i Paris, som har knyttet en spektakulær forbindelse mellem tænkningen og plantelivet, der har gjort ham verdensberømt:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Lillian Larsen

De tanker giver en kriblende fornemmelse i fødderne

David og Pernille Ploug, ingemaje lange og Ejvind Larsen anbefalede denne kommentar
Inger Hørup

Spændende med hans ide om, at menneskets fokus på døden fremfor fødslen kommer fra, at det er mændene der har stået for tænkningen. Og mændene af gode grunde ikke har født børn.
Ros til Information for at finde og præsentere så mange spændende tænkere fra hele verden.

Ete Forchhammer , Peter Wulff, ingemaje lange, Ruth Sørensen, Lillian Larsen, Gitte Loeyche, Inger Pedersen, Ejvind Larsen, Tina Peirano og Franz Nitschke anbefalede denne kommentar
Martin Rønnow Klarlund

Filosoffen Bernardo Kastrup er værd at stifte bekendtskab med i denne forbindelse. Hans Analitical Idealism er noget der udfordrer både filosofi og videnskab, som de tager sig ud nu her i vesten.

Steffen Gliese

Det er jo meget interessant, og meget rigtigt - og en hel banal realitet, vi alle lever med og lærer i 2. klasse, hvor vi begynder at lære de forskellige blomster og dyr at kende.
Vi har imidlertid ikke kunnet forske så inderligt i planterne tidligere, som vi nu har fået mulighed for, fordi - nå ja, mennesket er HANDLENDE og SKABER SINE EGNE REDSKABER.
Så der bygges videre på det gamle, pulserende liv, vi bringer videre, og over tid forandrer den praksis, der udvikles, selve de anlæg, som i tidernes morgen udgjorde stammen for livet: vi lægger ikke bare årringe til, vi gennemgår metamorfose på metamorfose, og det er vel også, hvad hans nye bog så berører.