Biblioteker
Læsetid: 9 min.

Et foto af Frank Hvam og en frisk bemærkning kan formidle en queerlæsning af Huckleberry Finn

Det er bibliotekernes fornemmeste opgave at formidle litteraturen og herigennem udbrede læseglæden. På tre biblioteker har man taget Instagram i brug, og det er memehumor og stimulering af lækkersulten, der gør bøgerne digitalt nærværende
Instagramopslag fra Herlev Bibliotek og Blågårdens Bibliotek.

Instagramopslag fra Herlev Bibliotek og Blågårdens Bibliotek.

Kultur
3. maj 2022

Under de seneste års coronanedlukninger har også bibliotekerne måttet holde dørene lukket for borgerne. En undersøgelse lavet for Danmarks Biblioteksforening viser, at en positiv konsekvens af isolation og forpupning har været, at danskernes læselyst er steget. Mange biblioteker har derfor intensiveret deres digitale tilstedeværelse og taget nye og anderledes initiativer til at formidle bøgernes verden. Det har vist sig at kunne skabe nye litteraturfællesskaber og vise vej i en tid, hvor bibliotekerne genopfinder sig selv.

På Lemvig Bibliotek er det under nedlukningerne blevet klart for kommunikationsmedarbejder Sofie Yderstræde, at biblioteket igennem formidling på det sociale medie Instagram kan ramme bogentusiaster på tværs af generationer. Profilen har blandt andet to hashtagserier, #debrunebøger og #hvadkælderengemte, hvor de løbende lægger billeder op af bogforsider, der med moderne øjne er kiksede eller sjove.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her