Fremtidens gastronomi handler også om et bæredygtigt arbejdsmiljø

Kokken Kamilla Seidler driver restaurant Lola på Christianshavn, som tager socialt ansvar ved at ansætte folk på kanten af arbejdsmarkedet. For hende handler fremtidens branche om bæredygtig mad. Men også om et bæredygtigt arbejdsmiljø fri for racisme, sexisme og dårlige ledere
Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.

Det er drømmen om at være med til at skabe en kulturændring inden for restaurationsbranchen, der driver kokken Kamilla Seidler.

Magnus Hove Johansson

Kultur
14. maj 2022
LYT ARTIKLEN
Vil du lytte til artiklen?
Prøv Information gratis i en måned og få fuld digital adgang
Kan du lide at lytte? Find vores seneste lydartikler her

Da kokken Kamilla Seidler tilbage i 00’erne arbejdede i et stort køkken i London, stillede hun sig hver dag lige inden service op på række ved siden af sine kolleger. Så trådte køkkenchefen frem, gav hånd til hver enkelt for derefter at svine dem til én efter én. »Har du tænkt dig at være lige så uduelig som i går?« kunne han finde på at råbe.

Alle var garanteret en ondskabsfuld bemærkning, men ingen stillede spørgsmål eller sagde ham imod. Det var bare sådan, det var, og der gik lang tid, før Kamilla Seidler selv erkendte, hvor skidt det stod til i restaurantbranchen med både mobning, sexisme og racisme.

I dag arbejder hun stadig i branchen. Endda som prisvindende kok og ejer af restaurant Lola på Christianshavn, som hun driver med sine to medejere Rune Toft og Mette Strarup.

Den gastronomiske oplevelse er selvfølgelig i højsædet – retterne skal være fulde af smag, indtryk og umami, men de skal samtidig være bæredygtige, og der serveres for eksempel ikke oksekød, da der er tænkt over hver enkelt råvares klimaaftryk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her