Interview
Læsetid: 14 min.

For Jada forpligter musikalske evner: »Hvis du kan synge, så giv det da for helvede videre«

Popstjernen Jada udkommer fredag med sit andet album ’Elements’. Information har mødt hende til en snak om at blive ramt af følelser, som var de fysiske elementer, om at være i sin anden pubertet og om forundringen over hendes iøjnefaldende selvtillid

Jada er vokset op i en familie, hvor musikalske evner ses som en gave, man er forpligtet til at dele med fællesskabet.

Magnus Hove Johansson

Kultur
27. maj 2022

Det er en kold og mørk aften i januar i år, og Emilie Molsted Nørgaard kører rundt i Indre København med sin kæreste og lytter sit nyproducerede album igennem. Det elsker hun at gøre: sætte sig ind i bilen, når mørket er faldet på, og køre en tur rundt i de neonoplyste gader med musikken spillende for fuld styrke for at mærke, hvilken stemning sangene giver hende.

På køreturen står meningen med det nye album pludselig klar for hende, og titlen materialiserer sig som Fugl Føniks, der rejser sig fra asken. Elements skal det hedde. Det slår Emilie Molsted Nørgaard, som er bedre kendt under kunstnernavnet Jada, at hun i løbet af de seneste tre år har forsøgt at holde sig oven vande i en heksekedel af følelser, som hun i bilen forstår som fysiske elementer. Simpelthen som at kæmpe sig igennem ild, luft, vand og jord. Indsigten kommer på et belejligt tidspunkt, for processen med at skabe Jadas andet album, Elements, har ikke været problemfri.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Achim K. Holzmüller

Har kun læst indledningen af artiklen, da INFORMATIONEN ikke kan praktisere jeg som årelang abonnent kan koble mig på, som indtil for nylig foregik problemløs.

Istedet avisens service guider én til succes sendes der fra chefredaktørens assistent et intetsigende svar man bare skal henvende sig til servicefolk.

Dårlig service af en ellers redaktionel god avis!

anne lindegaard

Til journalisten:
Hvad er “traditionel dansk musik”?