UNESCO
Læsetid: 9 min.

Krigen i Ukraine udstiller UNESCO: »De har ikke rygraden til at gå op imod Rusland«

På trods af fordømmelse og »dyb bekymring« over ødelæggelsen af ukrainsk kulturarv, sidder Rusland fortsat for bordenden i UNESCO’s verdensarvskomité. Svigtende finanser og politisering indefra har ifølge ekspert lammet FN’s verdensarvsorganisation
Siden 1998 har Lvivs historiske centrum været på UNESCOs verdensarvsliste. På billedet ses en mand, der forsøger at beskytte en statue mod potentielle russiske angreb.

Siden 1998 har Lvivs historiske centrum været på UNESCOs verdensarvsliste. På billedet ses en mand, der forsøger at beskytte en statue mod potentielle russiske angreb.

Pavlo Palamarchuk/SIPA/Ritzau Scanpix

Kultur
20. maj 2022

55 dage skulle der gå, fra Rusland invaderede Ukraine, til at den årlige konference for UNESCO’s verdensarvskomité – der skulle afholdes i juni i den russiske by Kazan – blev udskudt. ’Udskudt’ og ikke ’aflyst’, vel og mærke.

UNESCO, FN’s særorganisation for uddannelse, videnskab og kultur, har siden krigens begyndelse dels iværksat forskellige indsatser for at beskytte kulturarven i Ukraine, men også offentligt udtrykt »dyb bekymring« over ødelæggelsen af ukrainsk kultur. Og i stil med FN’s Sikkerhedsråd har også UNESCO’s styrelsesråd taget afstand til »aggression fra Rusland« mod Ukraine.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Søren Kristensen

Så længe de ikke sidder for bordenden i WFP.

Espen Bøgh

Selvfølgelig sidder de der på deres taburetter, - der er varmt, goder, god løn, god pension og et godt omdømme, - så til helvede med resten, for hvorfor ændre på det, når vi er så mange der lukrerer på verdenssamfundet drømmene om vigtigheden af vort arbejde, og hvis vi ikke var der ville de ikke tro på sagen / sagerne.