Bognyt
Læsetid: 3 min.

Margaret Atwoods ’A Handmaids Tale’ er udgivet i en brandsikker udgave for at sætte fokus på censur

Penguin Random House har fået en god markedsføringsidé, de indsatte i Bolivias fængsler læser bøger for strafnedsættelse og en boghandel genåbner i Kharkivs ruin af et bycentrum. Altsammen i denne uges bognyt
Den brandsikre udgave af ’A Handmaids Tale’ udkommer i ét eksemplar og bliver sat på auktion hos Sothebys i New York. Indtægten fra salget går ubeskåret til PEN Americas arbejde med at sikre ytringsfriheden.

Den brandsikre udgave af ’A Handmaids Tale’ udkommer i ét eksemplar og bliver sat på auktion hos Sothebys i New York. Indtægten fra salget går ubeskåret til PEN Americas arbejde med at sikre ytringsfriheden.

Sothebys/Ritzau Scanpix

Kultur
3. juni 2022

Hver uge bringer forfatter Adda Djørup dig bognyheder og litterær sladder fra det store udland, faglitteratur såvel som skønlitteratur.

 

STRAFNEDSÆTTELSE MOD LÆSNING

BOLIVIA

Det overfyldte og nedslidte bolivianske fængselssystem har ladet sig inspirere af en ordning i det brasilianske ditto, der heller ikke har ressourcer til uddannelse, reintegration og andet socialt arbejde. Men læsningens velsignelser er stort set gratis. Den øger både den mentale trivsel og læsefærdighederne hos de indsatte, der som oftest, no surprise, er fattige og uuddannede, og de indsatte motiveres til at gribe til det skrevne ord med nogle dages ellers ugers strafnedsættelse for hver bog de læser. Programmet tilbydes på nuværende tidspunkt i 47 fængsler og små tusinde indsatte har sagt ja til at deltage.

 

BRANDSIKKER BOG

USA

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her