Interview
Læsetid: 7 min.

MC Dommedag og Klimahystaden rapper selvironisk, magtkritisk og floskelfrit om klimakrisen

Information tog til klimademonstration på Højbro og mødte rapduoen, der vil give klimakrisen et humoristisk sprog uden klicheer – og samtidig skabe et nødvendigt kulturelt fællesskab for klimabevægelsens aktivister
MC Dommedag og Klimahystaden består af søskendeparret Johan Michelsen Kjeldahl og Esther Michelsen Kjeldahl.

MC Dommedag og Klimahystaden består af søskendeparret Johan Michelsen Kjeldahl og Esther Michelsen Kjeldahl.

Anders Rye Skjoldjensen

Kultur
14. maj 2022

»Det er sgu da egentlig meget fedt at være dommedagsprofet,« lyder det fra den unge rapper MC Dommedag, der udgør den ene halvdel af rapduoen MC Dommedag og Klimahystaden. De står midt på Højbro, klar til at spille for de aktivister, der er i færd med at okkupere den københavnske bro. Det er en del af den igangværende ugelange klimaaktion ’Vendepunktet’. 

»For en profet er jo en, der har indsigt.«

MC Dommedag og Klimahystaden består af søskendeparret Johan Michelsen Kjeldahl og Esther Michelsen Kjeldahl, der begge er aktive i klimabevægelsen. Esther Michelsen Kjeldahl var med til at tage initiativ til Den Grønne Studenterbevægelse og er forfatter til bogen Vi er sammen om at mærke det: Sådan finder du styrke, selvtillid og fællesskab i klimakampen.

Duoen påbegynder deres energiske performance, og mange af aktivisterne, der sidder og okkuperer broen, kan tydeligvis deres tekster udenad.

De synger med på rim som:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anders Olesen

Hurra for MC Dommendag og Klimahystaden!!

Hilsen DJ MC Agressiv Pegefinger ;-)