Medieforlig
Læsetid: 6 min.

Nye udvalg, bedre løn- og arbejdsvilkår og streamingskat: Er medieaftalen visionær eller ej?

Det nye smalle medieforlig har vakt kritik hos borgerlige partier og interesseorganisationer. Men hvor visionært er forliget, hvis man sammenligner det med tidligere aftaler? Og hvad kommer det reelt til at betyde for mediebranchen? Vi har spurgt en medieforsker, en arbejdslivsforsker og en fagforbundsformand
Radiokanalen 24syv får med det nye medieforlig ikke forlænget sin sendetilladelse. Professor i medieledelse ved Copenhagen Business School Anker Brink Lund betegner det som politisk drilleri, at »De Radikale i sidste ende kaster den ind i spillet«.

Radiokanalen 24syv får med det nye medieforlig ikke forlænget sin sendetilladelse. Professor i medieledelse ved Copenhagen Business School Anker Brink Lund betegner det som politisk drilleri, at »De Radikale i sidste ende kaster den ind i spillet«.

Jacob Ehrbahn

Kultur
25. maj 2022

Den længe ventede medieaftale blev forhandlet på plads i weekenden, og som udgangspunkt får medieområdet flere penge med den nye aftale, hvor udgiften vil stige med knap 67 millioner de næste tre år. Men trods øget offentlig støtte har medieforliget ikke vakt glæde hos alle involverede parter. 

I forhandlingernes slutfase smækkede de blå partier dog med døren, og derfor blev aftalen et smalt forlig, hvilket skuffede blandt andet administrerende direktør i Danske Medier Mads Brandstrup, som i en pressemeddelelse sagde, at der nu udestår »en stor opgave i at sikre tryghed og stabilitet om mediernes rammevilkår«.

Ligeledes ærgrer formand for Dansk Journalistforbund (DJ) Tine Johansen sig over den smalle aftale, da et bredt forlig havde sendt »et stærkt signal for mediebranchen«, siger hun til Information. Her i avisen hæfter vores mediekommentator Lasse Jensen sig ved de mange nye undersøgelser og udvalg og kalder aftalen for »et forskningsprojekt med lappeløsninger«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her