Fremtidens mad
Læsetid: 7 min.

Oldemors frikadeller eller kødboller? Maden smager også af det, vi kalder den og fortæller om den

Tænderne skal løbe i vand, når man læser menuen, forklarer Hotel- og Restaurantskolens udviklingschef. Men det er ikke gjort med at kalde de plantebaserede produkter for noget med ’kød’. Man skal forstå, at sproget er en del af tilberedningen, siger madhistoriker

Sofie Holm Larsen

Kultur
14. maj 2022

Oldemors frikadeller på et leje af en pure af rodfrugter – eller kødboller på en klat kartoffelmos? Det er den samme ret, men smag på præsentationen: Hvad vil du helst spise?

Madhistoriker og museumsinspektør på Det Grønne Museum, Bettina Buhl er ikke i tvivl: Måden, vi taler om mad på, påvirker både vores nydelse og vores madvaner.

»Jo mere storytelling, man overhovedet kan bidrage med i forhold til at præsentere en ret, des bedre. Jeg er også kogebogsforfatter, så jeg lever af at finde ord, som er med til at give smag. Kalder man det for eksempel for fødevarer eller råvarer? Kost eller mad? Kulør eller brunt farvestof?« siger hun.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her