Radio Information
Læsetid: 1 min.

Podcast: Guldgraverstemning i Esbjerg, Claus Hjort Frederiksen og en ny bog om miljøkampen

I denne uges Radio Information skal vi tale om det vilde vindenergieventyr i Nordsøen, der onsdag blev trykket hænder på i Esbjerg. Og om Claus Hjort Frederiksen. Og dæleme også om Jørgen Steen Nielsen, for han er optur. I en ny bog beretter han nemlig om 50 år med miljøkampen
Foto: Mads Claus Rasmussen/ Jesse Jacob/ Bo Amstrup.

Foto: Mads Claus Rasmussen/ Jesse Jacob/ Bo Amstrup.

Kultur
21. maj 2022

For en kort stund virkede Esbjerg Havn i onsdags til at være EU’s euforiske navle, da en håndfuld europæiske ledere skrev under på Esbjerg-erklæringen om at øge Vesterhavets vindkraftkapacitet til enorme 150 gigawatt. Vores europakorrespondent Mathias Sonne var der og fortæller om det vilde kvantespring i den europæiske energipolitik.

Indlandsredaktør Anton Geist er også gæst, for ingen kan bedre give os baggrunden for al den ballade om ophævelse af tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksens immunitet, der torsdag endte med et flertal for at opretholde den. Anton Geist var nemlig sammen med en gruppe gode kolleger med til at afsløre samarbejdet mellem det danske og det amerikanske efterretningsvæsen tilbage i 2014 – den sag, som Claus Hjort Frederiksen angiveligt kom til at bekræfte i medierne, og som han i dag er sigtet for. Lyt med sidst i programmet.

Og lyt også til chefredaktør Rune Lykkebergs begejstring over vores kollega Jørgen Steen Nielsens nye bog ’Vejen hjem til Jorden’, der udkommer på Informations Forlag den 2. juni. Heri reflekterer Jørgen Steen Nielsen over et halvt århundredes engagement i miljøbevægelsen og klimakampen. Om sejrene og nederlagene – og ikke mindst, hvordan det, der kunne ses som nederlag, faktisk også bevægede verden i en bedre retning.

Podcast

Radio Information

Radio Information giver dig det bedste og vigtigste fra ugen, når skribenterne bag artiklerne er i studiet. Chefredaktør Rune Lykkeberg får hver uge en optur over en af de store linjer i vores samfund. Og så kigger kulturskribenterne jævnligt forbi og giver dig ugens kulturanbefaling. Anna von Sperling er vært.

Seneste podcasts

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Rolf Andersen

Når nu Esbjerg Havn - udover den nuværende funktion som fiskerihavn, færgehavn og udskibningshavn for vindmøller - skal være 'stor-havn' i forbindelse med bygningen af en energi-ø i Nordsøen og NATO havn for indskibning af tungt, materielt udstyr til det nordlige Europa, ligger det lige til højrebenet også at bygge en container-terminal.

Så slipper Århus også for at ødelægge Århus-bugten med endnu en havne-udvidelse, og Esbjerg ligger jo noget tættere på verdenshavene end Århus i Kattegat. Alle containerskibene slipper for turen rundt om Skagen.